Prowadzisz zakład gastronomiczny? Pamiętaj o meblach ze stali nierdzewnej

Branża meblarska Usługi

W kuchniach, gabinetach medycznych czy też kosmetycznych i zakładach przetwarzających artykuły spożywcze niezmiernie istotne jest utrzymanie całkowitej higieny. To wymaga nie tylko zastosowania rygorystycznych procedur i stosowania preparatów odkażających, ale również odpowiedniego wyposażenia. Utensylia i meble wykorzystywane w takich miejscach nie powinny wchłaniać zabrudzeń, a ich powierzchnia powinna umożliwiać natychmiastowe i gruntowne mycie oraz sterylizowanie. W związku z tym wszędzie tam, gdzie istotna jest czystość, najlepiej sprawdzają się meble ze stali nierdzewnej.

Jakiego typu meble ze stali nierdzewnej użytkuje się w gastronomii?

Meble ze stali nierdzewnej są niezmiernie często używane w profesjonalnych kuchniach, piekarnictwie oraz zakładach przetwórstwa spożywczego. W zapleczach kuchennych lokali gastronomicznych czy bufetów używa się między innymi stoły, blaty i regały do składowania produktów. Ponadto należy napomknąć o okapach i zmywakach, a także różnego typu stojakach stosowanych do wyrastania wypieków. Maksymalne wykorzystanie pomieszczenia zapewnią meble ze stali nierdzewnej na zamówienie – można z ich użyciem zaaranżować funkcjonalną kuchnię nawet na stosunkowo małej przestrzeni.

Medycyna także korzysta z mebli ze stali nierdzewnej

Planując konstrukcję mebli ze stali nierdzewnej, producent bierze również pod uwagę wymogi gabinetów medycznych oraz kosmetycznych. Tu wyjątkowo ważne są stoły i regały umożliwiające sterylne składowanie narzędzi oraz preparatów używanych w trakcie zabiegów. Meble ze stali nierdzewnej sprostają wszystkim wymogom stawianym wobec sprzętu stosowanego w gabinetach lekarskich – umożliwiają zachowanie jałowości otoczenia, są mocne i estetyczne.