tradycyjną piekarnię na www.piekarniapochopien.com
Pieczywo to jeden z głównych składników ludzkiej diety. Jemy go bardzo dużo, więc najlepiej, jeśli okaże się on najwyższej jakości. Nic zatem zaskakującego, że pieczone przemysłowo chleby tracą ostatnio popularność – bywają niedobre, zaś po kilku dniach stają się nieprzydatne do spożycia. Na naszych stołach ostatnio coraz częściej spotkać można produkty wypiekane tradycyjnymi sposobami i niezawierające chemicznych dodatków zwiększających ich wytrzymałość. Czemu warto je kupować? W jaki sposób one powstają? Jak działa rzemieślnicza piekarnia?
Tradycyjna piekarnia – jakie produkty w niej kupimy?
Jak łatwo stwierdzić, tradycyjna piekarnia w większych miastach (np. w Krakowie) swoją ofertę opiera na tradycyjnych wypiekach. Zwykle są produkowane na zakwasie, lecz możemy znaleźć poza tym pieczywo na drożdżach. Poza tym miłośnicy tradycyjnych piekarni często wybierają pieczywo, które w ostatnich latach wycofano ze sklepów – między innymi obwarzanki. Rzemieślnicze pieczywo zawiera często również najróżniejsze nasiona oraz rodzynki.
Czemu powinieneś jeść chleb z rzemieślniczej piekarni?
Przyczyną doskonałej opinii tradycyjnego pieczywa jest przede wszystkim jego smak – jeśli o to chodzi plasuje się znacznie wyżej niż pieczywo przemysłowe. Plusem takiego pieczywa jest również jego różnorodność – wśród setek odmian najróżniejsi ludzie znajdą wyroby dostosowane do swoich potrzeb. Nie można nie wspomnieć też tego, że wypieki, które proponuje tradycyjna piekarnia okazują się znacznie zdrowsze, gdyż nie dostarczają niebezpiecznych dla naszego organizmu syntetycznych domieszek.
Nasze dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]